Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:6 vo finále Slovenského pohára

11.05.2010 Celý región

Michalovce 11. mája (TASR) - Víťazom 41. ročníka Slovenského pohára v sezóne 2009/2010 sa stali v utorok futbalisti Slovana Bratislava, keď vo finále v Michalovciach deklasovali Spartak Trnava 6:0.
Slovanisti získali do klubovej vitríny štvrtý triumf v SP v ére samostanosti.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:6 (0:3)
Góly: 12. Saláta, 18. Božič, 34. Sylvestr, 65. Breznaník, 68. Guédé, 88. Dobrotka
Rozhodoval: Vlk
ŽK: Kožuch, Schmidt, Banovič - Masaryk
3752 divákov
Zostavy a striedania:
Spartak: Slovenčiak - Juhász, Banovič (68. Hlavatovič), Kožuch, Schmidt - Procházka, Kopúnek, Neto (21. Súkenník), Mikovič - Štyvar (46. Nascimento), Guldan
Slovan: Putnocký - Dobrotka, Saláta, Dosoudil, Had - Obžera, Guédé, Božič (53. Grendel), Breznaník (73. Ivana) - Masaryk, Sylvestr (81. Kuzma)

Úvodné minúty duelu priniesli oťukávanie sa oboch tímov. V 11. minúte sa Masaryk dostával do príležitosti, lenže Slovenčiak dobre čítal hru a včasným vybehnutím poslal loptu do bezpečia. O minútu neskôr Slovanisti zahrávali štandardnú situáciu po ktorej sa v šestnástke presadil hlavou Saláta a otvoril skóre stretnutia - 0:1. Belasí boli pri chuti, no na Obžerovu prihrávku nedosiahol v 15. minúte Masaryk a po ňom Guédé nemamieril presne z hranice šestnástky. Trnavčania sa však o dve minúty neskôr dopustili nedovoléneho zákroku pred vlastnou šestnástkou, k lopte sa postavil Božič a peknou strelou zvýšil už na 2:0. Červenočierny pohrozili v 32. minúte, keď po Juhászovej strele z priestoru šestnástky predviedol svoje brankárske umenie Putnocký. Studenú sprchu pre Spartak zariadil v 34. minúte Sylvestr, ktorý si prebral časovanú prihrávku, obohral brániaceho hráča a zvýšil na rozdiel triedy.
Druhé dejstvo sa začalo optickým tlakom Trnavy, ale v 54. minúte potiahol po ľavej strane loptu Sylvestr, prihrávkou po zemi našiel Breznaníka a ten trafil ľavú žrď Slovenčiakovej brány. Spartakovci si vypracovali príležitosti z priameho kopu, ktorú gólman belasých vyrazil pred seba, no obrana ju upratala do bezpečia a po tomto momente Guldanova strela po zemi skončila v náručí Putnockého. Bezzubí Trnavčania inkasovali štvrtý gól v 65. minúte, keď Sylvestr peknou prihrávkou do priestoru uvolnil kapitána Breznaníka a ten strelou z ľavej strany rozjasal bratislavských fanúšikov. Neprešli ani tri minúty a Slovan už viedol 5:0 po presnom zásahu Guédého. Dielo skazy zavŕšil dve minúty pred koncom Dobrotka, ktorý zúžitkoval center z ľavej strany a stanovil skóre stretnutia - 0:6.
 

Vyberte región